37 tuotetta
Sokerimassalla voit kuorruttaa kakkuja ja tehdä siitä erilaisia koristeita
Sokerimassa on monipuolinen ja helppokäyttöinen leivontatuote, joka on valmistettu sokerista ja elintarvikeaineista. Se on erittäin suosittu leivontatarvikkeena niin ammattilaisille kuin kotileipurillekin, sillä sen avulla voi luoda kauniita koristeita kakkuihin, muffineihin ja muihin leivonnaisiin.
Sokerimassan käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Sitä voi värjätä halutun sävyiseksi elintarvikeväreillä ja muotoilla erilaisiksi koristeiksi esimerkiksi kukkien tai hahmojen muotoon. Sokerimassaa voi myös käyttää kakun päällystämiseen, jolloin siitä saa tasaisen pinnan ilman ryppyjä tai kuplia.
Sokerimassa sopii hyvin myös allergikoille, sillä se ei sisällä gluteenia eikä maitoa. Sen koostumus on pehmeää ja helposti muovailtavaa, mutta samalla riittävän kestävää pysyäkseen kasassa koristeen muodossa.
Sokerimassoja voit värjätä pastaväreillä tai voit myös sekoittaa eri värejä keskenään halutun sävyn saamiseksi. Sokerimassoja käsitellessä käytä hieman tomusokeria "jauhona", jolloin massa ei tartu kiinni. Sokerimassan pinnalle voit luoda sävyefektejä tomu- ja efektisävyillä tai pinnalle saat upean efektin myös kimallespraylla.
Elintarvikeliiman avulla saat kiinnitettyä sokerimassaan erilaisia koristeita, sokerimassakukkia, helmiä jne. ja saat myös koristeiden osat kiinni toisiinsa. Kakkua päällystäessä laita kakun pintaan ensin ohuelti kermavaahtoa tai voikreemiä, kuorruta sokerimassalla ja viimeistele pinta kauniin tasaiseksi silottajalla. Kun säilytät sokerimassalla päällystettyä kakkua jääkaapissa, älä käytä kakkukupua. Sokerimassa säilyy avattuna huoneenlämmössä, suojaa se huolellisesti ja tiiviisti niin, ettei massa pääse kuivumaan.
Muotoilumassa on tarkoitettu erilaisten kukkien ja koristeiden valmistamiseen ja se kovettuu nopeasti, joten koristeet ovat kestäviä. Tuotetta on kuitenkin helppo ja pehmeä työstää. Muotoilumassaa voit värjätä mm. Wiltonin pastaväreillä. Avattu paketti kannattaa säilyttää kuivassa ja valolta suojattuna, esim. ilmatiiviissä rasiassa muovipussissa.
Isomaltoosista voit valmistaa koristeita esimerkiksi silikonimuotin avulla. Voit myös käyttää isomaltoosia vaihtoehtona sokerille leivoksien teossa tai liimana esimerkiksi piparkakkutalon teossa.
Glukoosi sopii monenlaisiin makeisiin leivoksiin. Glukoosisiirappi antaa enemmän venyvyyttä ja estää sokerin kiteytymisen.