Halloweenin herkullisimmat tarjoilut
Halloweenina herkutellaan! Saat helposti tuunattua Halloween-tarjottavat leivontatuotteillamme: muffinit muuttuvat hurjiksi sokerikoriste-veitsillä ja -haamuilla, kakkuun saat hämähäkin seittiä sulatetuilla deco melts -napeilla. Katso alta vinkit helppoihin Halloween-tarjottaviin ja järjestä onnistuneet juhlat! Kuvat ja ohjeet laati Juhlamestarimme Mick ja markkinoinnin Pi(i)at.
HAAMU-MARENGIT
Halloweenin helpoin herkku on haamu-marengit, jotka sopivat naposteltaviksi tai leivosten ja kakkujen koristeluun.
Haamu-marenkien ohje:
Raaka-aineet:
marenkeja
mustia deco melts -nappeja
Valmistus:
1. Pursota marengeille kasvot sulatetuilla mustilla deco melts -napeilla.
2. Anna kuivua hyvin ennen esillelaittoa.
Vinkki! Marengit ovat helppo ja nopea valmistaa myös itse. Saat haamun muodon pursottamalla marengit pyöreällä tyllalla tai suoraan kertakäyttöisestä pursotinpussista.
LEPAKKO-KUPPIKAKUT
Söpöt lepakko-kuppikakut sopivat niin lasten kuin aikuistenkin Halloween-juhliin.
Valmistusohje (12 isoa kuppikakkua tai 24 pientä):
Raaka-aineet:
suklaamuffinsseja (valmiina kaupasta tai itse tehtynä)
Kuorrute
500 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
100 g voita
vaniljaesanssia
tai käytä kuorrutteeseen enchanted creamia
sokerimassaa
sokerisilmiä
suklaata
Valmistus:
1. Muotoile sokerimassasta palloja ja siipiä lepakoille.
2. Kiinnitä sokerisilmät palloihin sulatetulla suklaalla ja anna pallojen kuivua huoneenlämmössä.
3. Pehmennä voi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
4. Lisää seokseen esanssi ja vatkaa mukaan tomusokeria. Jatka vatkaamista, kunnes kuorrutteesta tulee kuohkeaa ja vaaleaa.
5. Pursota tai levitä muffinssien päälle. Lisää lopuksi lepakon osat kuorrutteen päälle.
6. Säilytä jääkaapissa ennen juhlia.
Vinkki! Voit tehdä kuorrutteen ja lepakot jo edellisenä päivänä. Kovettuneen kuorrutteen voi pehmentää sähkövatkaimella.
HURJASTI KORISTELLUT KUPPIKAKUT
Kuppikakut ovat yksi helpoimmista kotikokin kakuista, joista saa näyttäviä erittäin helpolla. Kakut voi valmistaa itse Halloween-muffinivuokiin tai ostaa valmiina kaupasta ja kääriä Halloween-kääreeseen. Kuppikakut voi kuorruttaa esimerkiksi värjätyllä tuorejuustokuorrutteella. Vastakuorrutetun kuppikakun pintaan voi lisätä mitä vain syötäviä Halloween-aiheisia leivontakoristeita.
Kuppikakkujen valmistusohje (12 kpl):
Raaka-aineet:
12 kpl muffineja Halloween-muffinivuoissa tai -kääreissä
350 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
125 g voita
1 tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia
pastavärejä
syötäviä Halloween-sokerikoristeita
deco melts -nappeja sulatettuna
Valmistus:
1. Sekoita voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää loput aineet ja sekoita, kunnes kuorrute on vaaleaa ja notkeaa.
3. Lisää osaan kuorrutteesta pastaväriä, kunnes tavoiteltu sävy on saavutettu.
4. Kuorruta muffinit pursotinpussilla ja tähtityllalla tai lusikalla, mikäli edellä mainittuja ei löydy.
5. Koristele kuorrutteella kuorrutetut kuppikakut sulatetuilla deco melts -napeilla. Voit halutessasi lisätä näyttävyyttä pirskottelemalla voimakkaan punaiseksi värjättyä vettä kuorrutteen päälle.
6. Lisää kaikkiin kuppikakkuihin haluamasi leivonnais- tai sokerikoristeet.
7. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa.
SYÖTÄVILLÄ KORISTEILLA KORISTELET HELPOSTI JA NOPEASTI VALMIIT LEIVONNAISET TEEMAAN SOPIVIKSI
Mitkä tahansa valmiit leivonnaiset käyvät Halloween-pöytään koristeltavaksi, kokeile esim. munkkeja.
Tilaa kuvissa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Valkoinen sokerimassa
Musta sokerimassa
Haamu-leivonnaiskoriste
Lepakko-leivonnaiskoriste
Kummitus-sokerikoriste
Pääkallo-leivonnaiskoriste
Syötävä koriste, pääkallot
Strösselit ja sokerikoristeet Halloween
Hurjat silmät -leivonnaiskoriste
Silmät-leivonnaiskoriste
Veitsi-sokerikoriste
Muumio-sokerikoriste
Hämähäkinverkko-leivonnaiskoriste
Deco Melts -napit
Pastavärit
Kimallespray
Tikkaritikut
Hämähäkki-muffinssivuokasetti
FRANKENSTEIN-RIISIMUROHERKKU
Rice krispie treat on perinteinen juhlaherkku ja välipala Amerikassa. Valmistus on helppoa, sillä ne vaativat vain vaahtokarkkeja, riisimuroja ja margariinia. Halutessaan herkkuihin voi lisätä suklaata, minkä lisäksi ne voi tietysti koristella hienon näköiseksi.
Rice krispie Frankensteinien ohje:
Raaka-aineet:
3 rkl margariinia
280 g vaahtokarkkeja
n. 1 litra riisimuroja
pastaväriä
elintarvikeliimaa
leivonnaiskoristeita
Valmistus:
1. Sulata margariini kattilassa tai mikrossa.
2. Lisää sulatettuun margariiniin vaahtokarkit ja sekoita kunnes seos on tasaista (seosta voi lämmittää lisää tarvittaessa).
3. Lisää massaan pastaväriä oman maun mukaan, minkä jälkeen yhdistä massaan riisimurot varovasti sekoittaen.
4. Siirrä seos leivinpaperille ja painele kostutetuin sormin n. 2 cm paksuiseksi levyksi.
5. Jäähdytä.
6. Kun seos on jähmeää, leikkaa se veitsellä halutun muotoisiksi paloiksi.
7. Lisää paloihin tikkaritikut. Tikkuihin kannattaa laittaa elintarvikeliimaa, jotta ne tarttuvat kunnolla.
8. Piirrä hahmoille kasvonpiirteet pursottamalla sulatetuilla deco melts -napeilla ja koristele Hurjat silmät -leivonnaiskoristeilla.
CAKE POPS -FIGUURIT
Cake popsit eli kakkutikkarit ovat erinomainen helppo, makea tarjottava, joiden valmistuksessa ei tarvitse olla leipurimestari. Valmistukseen tarvittavan kakkupohjan voit ostaa valmiina kaupasta, kakun makua on helppo muuttaa maustetulla tuorejuustolla ja maustaa esim. hedelmän kuorella tai muilla makuaineilla oman maun mukaan. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Jos käytät kuorrutteena marsipaania, niin kuorruta kakun pinta ensin suklaalla tai muulla kosteutta läpäisemättömällä aineella.
Cake pops -figuurien valmistusohje:
Raaka-aineet:
2 osaa kakkupohjaa
1 osa tuorejuustoa
(hilloa)
(tomusokeria)
suklaata
tikkaritikkuja
(Suklaata, mikäli kuorrutetaan marsipaanilla)
koristelumassaa (kuvassa punainen, musta ja valkoinen)
sokerisilmiä
tummia täytekeksejä
(deco melts -nappeja)
mielikuvitusta
Valmistus:
1. Murenna haluttu määrä kakkupohjaa kulhoon ja sekoita siihen sähkövatkaimella tai käsin hieman tuorejuustoa. Massan tulee olla hyvin koossa pysyvää, mutta kuitenkin helposti käsiteltävää. Saadaksesi sopivan koostumuksen lisää tomusokeria kuivattaaksesi tai hilloa kostuttaaksesi seosta.
2. Muotoile massasta sopivan kokoisia palloja.
3. Työnnä palloon tikkaritikku.
4. Mikäli käytät kuorrutteena marsipaania, dippaa tikkaritikut sulaan suklaaseen ja anna suklaan jähmettyä, muutoin siirry seuraavaan vaiheeseen.
5. Kauli massa ohuiksi levyksi ja leikkaa niistä reippaasti tikkareita isompia ympyrä. Päällystä tikkarit yksitellen muotoillen kuorrutetta päästä tikkua kohti.
6. Leikkaa kaulitusta valkoisesta massasta suikaleita muumioita varten ja kuorruta loput tikkarit kierittämällä suikaleita kakun ympärille. Voit tarvittaessa käyttää sulaa suklaata kiinnitysaineena.
7. Leikkaa lopuista massoista suut sekä muut yksityiskohdat, jotka haluat lisätä. Suut voi halutessaan tehdä myös pursottamalla sulatetulla deco melts -napeilla.
8. Poista täytekekseistä täyte ja leikkaa keksit halki sahalaitaisella veitsellä. Lisää keksit lepakon siiviksi.
9. Liimaa sokerisilmät sulalla suklaalla figuureihin.
HÄMÄHÄKKIKAKKU
Kakun saa helpoiten tehtyä käyttämällä valmiskakkupohjaa, hilloa ja diplomaattikreemiä. Näyttävämmän sisuksen saa värjäämällä kakkupohjan mustaksi. Hämähäkkikoristeina voi käyttää aidon näköisiä muovisia hämähäkkejä tai syötävänä koristeena mustasta sokerimassasta valmistettuja hämähäkkejä.
Hämähäkkikakun koristelu:
1. Kuorruta kakku valkoisella sokerimassalla tai marsipaanilla. Marsipaania käytettäessä kakun pinnan tulee olla kuorrutettu esimerkiksi voikreemillä.
2. Piirrä kakkuun hämähäkinseittikuvioita pursottamalla sulatetuilla mustilla deco melts -napeilla. Aloita jakamalla kakku 6-10 osaan pitkittäisillä viivoilla ja täydennä lisäämällä viivojen väliin köynnösmäistä seittiä.
3. Lisää lopuksi hämähäkit (kuvassa ei-syötävät).
HAUTAKIVI-MOKKAPALAT
Mokkapalat ovat helppo, yksinkertainen herkku myyjäisiin tai lastenjuhliin. Mokkapaloihin ei ole oikeaa tai väärää reseptiä, sillä joka perheessä on oma ohjeensa, jolla mokkapalat tehdään.
Hautakivi-mokkapalojen valmistus:
1. Valmista mokkapalat oman reseptisi mukaan.
2. Valmista mokkapalojen kuorrute ilman kahvia, kaakaota tai muuta tummaa ainetta.
3. Kuorruta mokkapalat.
4. Värjää kuorrutteen pinta kimallespraylla, kun se on jähmettynyt pinnasta. Anna kovettua kokonaan.
5. Leikkaa mokkapaloista halutun muotoisia hautakiviä.
6. Maalaa hautakiviin esimerkiksi R.I.P.-teksti pursottamalla sulatetuilla deco melts -napeilla.
KURPITSA-KEKSITIKKARIT
Hulvattomat tikkarit kotievääksi vieraille tai juhlapöytää koristamaan. Ohjeesta saat 10-15 kpl tikkaria.
Kurpitsa-keksitikkareiden ohje:
Raaka-aineet:
täytekeksejä (paljon täytettä sisältäviä)
suklaata
deco melts -nappeja
pastaväriä
sokerimassaa
syötäviä silmiä
tikkaritikkuja
elintarvikeliimaa
Valmistus:
1. Valmista kuorrute sulattamalla deco melts -nappeja tai suklaata. Värjää halutessasi pastavärillä.
2. Lisää deco melts -nappeihin muutama tippa öljyä, jos haluat kuorrutteesta ohuemman tai muutama tippa vettä, jos haluat siitä paksumman (ei voi sulattaa uudelleen).
3. Halkaise keksit ja lisää tikkaritikkujen päähän sulaa suklaata tai elintarvikeliimaa. Paina tikut täytteeseen ja lisää vielä keksin toinen puoli päälle.
4. Kun tikut ovat hyvin kiinnittyneet, kasta keksit sulatetussa deco melts -napeissa tai suklaassa ja anna niiden valua kuorrutteen päältä hetki. Lopuksi siirrä keksit pystyyn kovettumaan. Voit myös kastaa vain toisen puolen, jolloin keksit voivat kuivua vaakatasossa leivinpaperin päällä.
6. Lisää tahmeaan kuorrutteeseen sokerisilmät ja pursota suut sulatetuilla deco melts -napeilla tai suklaalla.
7. Lisää lopuksi kannat keksien päälle sokerimassasta.
KURPITSA-FANTASIAKAKKU
Herkullinen kurpitsakakku kruunaa kurpitsajuhlien herkkupöydän. Kakku sopii kokemattomammallekin kotileipurille.
Kurpitsa-fantasiakakun ohje:
Raaka-aineet:
kakkupohja
hilloa
2 dl kermaa
vaniljakreemijauhetta
2 pkt sokerimassaa
deco melts -nappeja
Valmistus:
1. Lisää kermaan sokeria sekä vaniljakreemijauhetta ja vatkaa vaahdoksi.
2. Leikkaa kakkupohja kerroksiksi ja levitä ensimmäisen kerroksen päälle hilloa ja kermatäytettä. Laita toinen kerros päälle ja pyöristä kakun yläosaa leikkaamalla.
3. Levitä ylemmän kerroksen päälle täytekerros ja muotoile kakusta kuvun muotoinen lisäämällä ylimmän kerroksen päälle leikattuja kakkupaloja ja loput kermatäytteestä.
4. Siirrä kakku jääkaappiin.
5. Kauli oranssi sokerimassa ohueksi levyksi tomusokerin tai perunajauhon päällä ja asettele kakun päälle. Painele kämmensyrjällä kurpitsan urat kakun pintaan.
6. Muotoile vihreästä sokerimassasta kurpitsan kanta ja köynnöksiä. Kiinnitä koristeet kakun pintaan suklaalla.
7. Piirrä lopuksi kurpitsan kasvot sivellintussilla tai pursota sulatetuilla deco melts -napeilla. (Voit muotoilla kasvot myös mustasta sokerimassasta tai marsipaanista.)
Tilaa kurpitsa-fantasiakakussa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Sokerimassat
Deco melts -nappeja
Sivellintussi
LEPAKKO-KEKSIT
Helppo ja herkullinen lepakko syntyy täytekekseistä, silmät-leivonnaiskoristeista ja sokerikuorrutteesta.
Lepakko-keksien ohje:
Raaka-aineet:
täytekeksejä (paljon täytettä sisältäviä)
suklaata
syötäviä silmiä
deco melts -nappeja
elintarvikeliimaa
Valmistus:
1. Irrota täytekeksin puolikkaat toisistaan.
2. "Sahaa" varovasti sahanteräisellä veitsellä toinen puolikas kahtia ulompi (ei täyte-) puoli alustaa vasten.
3. Kiinnitä puolikkaat täytteellä toiseen puolikkaaseen.
4. Kiinnitä silmät elintarvikeliimalla, suklaalla tai sulatetuilla deco melts -napeilla.
5. Pursota sulatetuilla deco melts -napeilla lepakolle suu tai hampaat.
HÄMÄHÄKKI-KEKSIT
Käytä hämähäkki-kekseissä lempikeksejäsi ja -lakujasi. Keksit on helppo valmistaa vaikka lasten kanssa ja ovat näyttäviä herkkuja Halloween-pöydässä.
Hämähäkki-keksien ohje:
Raaka-aineet:
keksejä
lakuja
syötäviä silmiä
deco melts -nappeja
Valmistus:
1. Kiinnitä valitsemasi laku(t) valitsemasi keksin keskelle sulatetuilla deco melts -napeilla.
2. Lisää silmät kiinnittämällä ne myös sulatetuilla deco melts -napeilla joko pystyyn lakuun tai vaakaan keksiin.
3. Pursota sulatetuilla mustilla deco melts -napeilla hämähäkille 8 jalkaa.
Tilaa hämähäkki-kekseissä käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Deco Melts -napit
Syötävät silmät
KURPITSA-MANDARIINIT
Terveellinen Halloween-herkku mandariinista käy myös koristeeksi.
Kurpitsa-mandariinien ohje:
Raaka-aineet:
mandariineja
mustia deco melts -nappeja
suolatikkuja
tuoretta basilikaa
Valmistus:
1. Kuori mandariini kokonaisena.
2. Pursota haluamasi kasvot "kurpitsalle" sulatetuilla mustilla deco melts -napeilla.
3. Laita päälle lehdiksi tuoreita basilikan lehtiä ja kiinnitä ne päähän suolatikulla.
Tilaa kurpitsa-mandariineissa käytetty leivonnaistuote tästä:
Deco Melts -napit
KURPITSA-NYYTIT
Tässäpä hauskat ja helpot herkkupussit herkuteltavaksi paikan päällä tai kavereille kotiin vietäväksi. Herkut nautittuaan vieraat voivat pyyhkiä pakkauksella sokerit suunpielistä.
Tarvikkeet:
lautasliinoja (esim. oransseja pieniä tai isoja tarpeen mukaan)
vihreitä piippurasseja
musta tussi
herkkuja
Valmistus:
1. Avaa lautasliina ja aseta keskelle sopiva määrä herkkuja. Muista hyvä käsihygienia, mikäli käytät pakkaamattomia makeisia.
2. Muotoile paperi herkkujen ympärille pyöreäksi ja solmi piippurassi herkkujen yläpuolelle. Pyöräytä ylimääräiset piippurassin osat köynnökseksi kurpitsan ympärille.
3. Piirrä kurpitsoille kasvot tussilla ja tarjoile esimerkiksi hämähäkinverkkokorista.
Tilaa kurpitsa-nyyteissä käytetyt tuotteet tästä:
Vihreät piippurassit
Hämähäkinverkko kori